top of page

Akaa-Volley odotetusti Lempo-Volleyn kakkosjoukkuetta kovempi

Perjantaina nähtiin Lempäälän Hakkarin liikuntahallissa Akaa-Volleyn syksyn ensimmäinen virallinen lentopallo-ottelu. Akaalaiset selvittivät tiensä Suomen Cupin 16 parhaan joukkoon päihittämällä Lempo-Volleyn 2-sarjajoukkueen lukemin 0 – 3 (13-25, 18-25, 15-25).

-          Tulos oli tietenkin odotettu. Mutta me teimme tästä ihan oikean lentopallo-ottelun. Iloista peliä eikä pää painunut rintaan missään vaiheessa, kiitteli Lempon kapteeni Ossi Vesanen yli 200 liigapelin kokemuksella.

Vesanen on myös Lempo-Volleyn puheenjohtaja ja oli Hakkarin illassa varmasti tyytyväinen myös yleisömäärään. Lehtereillä oli 145 maksanutta katsojaa.

Joukkueiden selkein ero näkyi verkolla. Akaa-Volleyn liigamiehistön ulottuvuus oli aivan toista luokka kuin kotijoukkueen.

-          Meillä oli hyvin tiedossa, että vastassa on Suomen paras torjunta. Sovimme etukäteen, että väistelemme parhaamme mukaan Akaan keskitorjujien käsiä ja lyömme palloa laitatorjujien kautta katsomoon, paljasti Vesanen.

Lempääläläiset onnistuivat taktiikassaan hyvin, sillä Akaa-Volley sai napsittua melko vähän torjuntapisteitä.

Toinen erä oli ottelun tasaisin. Kun lentopallossa jokainen pallo tuo pisteen, joukkue hyötyy myös vastustajan virheistä. Näin Suomen Cupissa myös etukäteen altavastaajaksi arvioitu joukkue voi yllättää ennakkosuosikin.

Toinen erä alkoi Lempäälän Niko Syrin komealla kakkospaikan hyökkäyksellä. Ilmeisesti tuo sytytti kotijoukkueen muutkin pelaajat parhaimpaansa, sillä erä jatkui tasaväkisenä aina puoliväliin asti. Lempo-Volley johti erää vielä lukemissa 10-9. Passari Teemu Nyström pelasi rohkeasti ja teki myös omia hyökkäyspisteitä. Vesanenkin takoi yhden pisteen verkon keskeltä kuin vanhasta muistista.

Akaa-Volleyn päävalmentaja Olli Kunnari peluutti ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä miehistöä, joka todennäköisesti avaa myös liigakauden Akaa Areenalla 2.10. Kuusikkoon kuuluivat passari Ilja Ivanov, keskipelaajat Petteri Tyynismaa ja Antti Taponen, yleispelaajat Sakari Mäkinen ja Niklas Seppänen ja hakkuri Jaylen Jasper. Liberona nähtiin Joel Andersson.

-          Liigapelit alkavat osaltamme keskiviikkona 2.10. Saamme vieraaksi Raision Loimun, joka ei ole helppo vastus, perusteli Kunnari.

Akaa-Volleyn europelit alkavat nekin jo lokakuun toisella viikolla. Tuolloin joukkue matkaa Balkanin suuntaan.

-          Challenge Cupin ensimmäinen vastustaja selviää tulevana sunnuntaina, kun saavat siellä oman karsinaturnauksensa pelattua, kertoi Akaa-Volleyn valmentaja Hasse Mattila.

Kolmannen erä puolivälissä Kunnari teki niin sanotun tuplavaihdon, jossa passariksi vaihtui Ville Kuukasjärvi ja hakkuriksi Matias Tihumäki.

-          Oli kyllä hieno ilta. Ensimmäinen virallinen ottelu liigajoukkueessa ja heti onnistuminen, hehkutti Kuukasjärvi.

Alle 20-vuotiaiden EM-turnauksessakin Suomea edustanut Kuukasjärvi syötti kolmannessa erässä kaksi ässää. Ensimmäisen heti kentälle päästyään ja toinen ottelupallossa.

Akaa-Volleyn parhaana palkittiin Petteri Tyynismaa ja Lempo-Volley 2:n palkinnon pokkasi libero Kalle Nieminen.'